Rot- & Rutavdrag

elarbeten1

Rotavdrag

Planerar du reparation eller underhåll av en bostad som du bor i och äger, kan du få upp till 50 000 SEK (motsvarande 30 % av arbetskostnaden) i ROT-avdrag. Är ni två som står som ägare för bostaden kan ni få totalt 50 000 SEK vardera. Observera att skattereduktionen enbart avser arbetskostnaden och INTE material eller resekostnader.

På skatteverkets hemsida kan du hitta exempel på vilka arbeten du kan få respektive inte få skattereduktion för.

När du använder ROT-avdraget hos oss, drar vi av 30% av arbetskostnaden på offerten/fakturan. När du sedan har betalat den slutgiltiga fakturan ansöker vi om rotavdraget på resterande del utav Skatteverket. Du behöver alltså inte göra någonting själv utan vi sköter hela processen.

Det belopp som du fått i preliminär skattereduktion kommer vara förtryckt i din inkomstdeklaration, skatteverket meddelar dig därefter om ROT-avdraget blivit beviljat. Det är du som köpare som är ytterst ansvarig för att uppgifterna i deklarationen är riktiga.

OBS Skattereduktion är inte giltigt på en nybyggd fastighet som är befriad från fastighetsavgift, de vill säga de första fem åren.

städning1

Rutavdrag

RUT-avdrag innebär att du enbart behöver betala hälften av arbetskostnaden om du anlitar ett företag för att utföra särskilda hushållsnära tjänster. Du kan få skattereduktion på arbeten som exempelvis, städning, flytt, reparation eller montage av vitvaror.

När du använder RUT-avdraget hos oss, drar vi av 50% av offerten/fakturan. När du sedan har betalat den slutgiltliga fakturan ansöker vi om rutavdraget på resterande del utav Skatteverket. Du behöver alltså inte göra någonting själv utan vi sköter hela processen.

Det belopp som du fått i preliminär skattereduktion kommer att vara förtryckt i din inkomstdeklaration, skatteverket meddelar dig därefter om RUT-avdraget blivit beviljat. Det är du som köpare som är ytterst ansvarig för att uppgifterna i deklarationen är riktiga.